ege yöresi yemekleri
<

Radika Otu

Malzemeler:
Yarım kg.radika
2 ç.k.sızma z.yağı
1 limon
Tuz
Karbonat
Su

Yapılışı:
Radikayı haftasonu gittiğimiz Urla pazarından aldım. Çeşit çeşit otlar vardı. Hepsinin yapılışı aynı olduğu için sadece radikayı yazdım. Ege Bölgesine özgü bir ot olduğu için belki herkes bulamaz. Bulabilenler kaçırmasın. Radikayı temizlemek çok basit. Köklerini kesmek yeterli.
Derin bir tencerede suyu kaynatıyorsunuz. Su kaynayınca yarım çay kaşığı karbonat ve isteğiniz miktarda tuzu tencereye atıyorsunuz. Kökleri kesilmiş ve yıkanmış radikayı da suya atıyorsunuz. Yumuşayıncaya kadar kaynatıyorsunuz.
Zeytinyağ ve limonu radikayla karıştırıp, soğuyunca servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home