ege yöresi yemekleri
<

Sinkonto

Malzemeler:

1 kg tatlı kabak (kabak tatlısı yapılan kabaktan)
2 adet kuru soğan
1 su bardağı kepekli un
tuz
4yemek kaşığı Zeytinyağı
sarmısak
yoğurt
kırmızı biber,tuz

Yapılışı:
Kabakları yarım parmak kalınlığında uzun diktörtgen şeklinde doğrayın.(patlıcan kızartması yaparken olduğu gibi)2 adet soğanı salataya konulduğu gibi hilal şeklinde doğrayın.Kabakları una bulayıp yağlanmış bir fırın tepsisine bir sıra dizin.üzerine biraz tuz dökün.Üstüne bir sıra soğan dizin ve üstüne tekrar unlanmış kabak ve en üste tekrar bir sıra soğan dizin.Tuz, kırmızı biber ve 3 kaşık zeytinyağını karıştırıp üstüne dökün.Yarım su bardağı su ekleyip 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-40 dakika pişirin.Üstteki soğanlar pembeleşince fırından çıkartıp üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis yapın.
Afiyet olsun

0 Comments:

Post a Comment

<< Home