ege yöresi yemekleri
<

Patlıcan Silkme

Malzemeler:
5 adet patlıcan
6 adet domates
3 adet soğan
12 adet yeşil sivri biber
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet maydonoz
1/2 kahve fincanı limon
Tuz

Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına dörde bölüp kuşbaşı doğrayın. Tuzlu limonlu suda 20-30 dakika bekletin.Ayıklanıp diş diş çentilmiş veya piyaz şeklinde doğranmış soğanları tencerenin dibine döşeyin. Üzerine çekirdekleri çıkarılıp ince doğranmış yeşil biberleri, suyu süzülmüş patlıcanları, sarımsak dişlerini, küp küp doğranmış 2 adet domatesi ilave edin. 4 adet rendelenmiş domatesi, zeytinyağını, tuzu ve 1 kahve fincanı suyu ekleyip, orta ateşte, kapağı kapalı pişirin. Malzemenin tümü çiğ pişirildiğinden asla karıştırmayın. Ara sıra tencereyi saplarından tutarak kaldırıp silkeleyin.Yemek kaynamaya başladığında pişirmeyi kısık ateşte sürdürün.
Patlıcan silkmeyi bir servis kabına aktarın ve üzerini kıyılmış maydanozla süsleyip, ılık servis yapın.
Afiyet olsun...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home