ege yöresi yemekleri
<

Karışık Ot Kavurma

Malzemeler:
1 kg. ebegümeci
1 ufak demet ısırgan otu
1/2 kg. arapsaçı
2 çorba kaşığı sızma zeyinyağı
2 domates
3-4 tane taze soğan
2 tane taze sarımsak
2 yeşil biber
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz

Yapılışı:
Taze soğanları ve sarımsakları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın ve sızma zeytinyağıyla biraz kavurun. Biberleri ve domatesleri ekleyin. Sırasıyla ince ince doğranmış arapsaçı, ısırgan otu ve ebegümecini ekleyin. Tuz ekleyip,yaklaşık 20 dk. pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home